Vjerski propis u nadležnosti institucije ili pobožnost po ličnom izboru
Postanimo ljudstvo i karakter na kraju Ramazana!
Druzenja

Druzenja

Tribine i predavanja

Tribine i predavanja

Dova

Dova

Džennaza

Džennaza

Šerijatsko vjenčanje

Šerijatsko vjenčanje

Rodjenje djeteta – Akika
Tevhid

Tevhid

Mevlud

Mevlud

Hadždž

Hadždž

BIOGRAFIJA IMAMA ABDULAH EF. POLOVINA

Rodjen je u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, 20. Jula 1973. Jedino je dijete roditelja Sahze i rahmetli Ahma. Prije rata u Bosni i Hercegovini pohadjao je Gazi Husrevbegovu medresu da bude Imam, Hatib i Mualim. Zavrsio je i diplomirao medresu 1992. godine. Kada je poceo rat, Abdulah ef. Polovina se zatekao u Dobrinji, malom naselju u blizini aerodroma u Sarajevu.

U Dobrinji se dobrovoljno stavio na raspolaganje Teritorijalnoj odbrani da se brani Dobrinja. Tokom ratnog angazmana bio je ranjen tri puta. Negdje pri kraju rata, ozenio se muallimom Hatidza hanumom.

Poslije agresije i rata stavio se na raspolaganje Islamskoj zajednici i biva postavljen da radi kao Imam u jednoj dzamiji u Sarajevu (dzemat Aneks). Tu je bio Imam u iducih pet godina, kada se preselio u Sjedinjene Americke Drzave (SAD), u grad Seattle, u saveznoj americkoj drzavi Washington. U Seattle-u je radio 12 godina kao Imam tamosnje Islamske zajednice i dzemata Bosnjaka.

Tokom rada kao Imam u Seattle-u obavio je i svetu Islamsku duznost Hadzdza. Sada, Abdulah ef. je Imam bosnjackog dzemata i organizacije u Portland-u, u americkoj saveznoj drzavi Oregon.

Otac je petero djece, Muhameda, Lamije, Ahmeda, Mustafe i Abdulgafara. Inace, Abdulah ef. je u SAD diplomirao Islamske nauke na Cloverdale College u Indiani, a nakon toga diplomirao Komparativne Religije na Univerzitetu George Washington u Seattle-u. Sredinom Marta 2015. godine magistrirao je na Seattle Univerzitetu na odsjeku za teologiju i svecenstvo i sada je Magistar nauka u transformacijskom liderstvu.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.