Vjerski propis u nadležnosti institucije ili pobožnost po ličnom izboru
Postanimo ljudstvo i karakter na kraju Ramazana!
Druzenja

Druzenja

Tribine i predavanja

Tribine i predavanja

Dova

Dova

Džennaza

Džennaza

Šerijatsko vjenčanje

Šerijatsko vjenčanje

Rodjenje djeteta – Akika
Tevhid

Tevhid

Mevlud

Mevlud

Hadždž

Hadždž

MJESTO OBRAZOVANJA

Pruzanje obrazovnih usluga u oblasti bosanskog jezika, engleskog jezika, religijskih ucenja, kao i ostale vrste edukacije pripadnika zajednice kako bi olaksalo njihovu integraciju u americko drustvo kao uspjesne i produktivne clanove drustva.

MJESTO MOLITVE

Staranje o vjerskim pravima Bosnjaka i u skladu sa mogucnostima osiguravanje svojim pripadnicima i clanovima izvrsavanje islamskih duznosti.

MJESTO DRUZENJA I RAZMJENE KORISNIH I PAMETNIH IDEJA

Promocija dobra i odvracanje od zla. Ucestvovanje u organizaciji i potpomaganju konferencija, diskusionih grupa, medjuvjerskih dijaloga, i drugih, sa svrhom poucavanja i ohrabrivanja drustva u edukaciji o Islamu i njegovoj duhovnosti, te da demonstrira Islam kao vjeru tolerancije i pravde. Saradnja i razmjena iskustava sa drugim islamskim i ne-islamskim zajednicama i organizacijama.

KROZ VJERSKE I DRUSTVENE AKTIVNOSTI, RAZVIJATI ZAJEDNICU I POMAGATI OSOBAMA U POTREBI

Organiziranje djelatnosti kojima se stjece, stiti i uvecava imovina IBECO dzemata i organizacije. Davanje nade u zivot i bolja zivotna nacela, borba provit depresije i ostalih oblika bolesti modernog drustva, pomoc svima onima kojima je to potrebno, unutar i van nase zajednice, kroz promovisanje vjere i vjerskih principa kao i kroz pruzanje osjecaja pripadnosti grupi, te zalaganje za ocuvanje vrijednosti braka i muslimanskog porodicnog i cjelokupnog zivota.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.